Troboj Pontoon21 favorita: GagaGoon45, CrackJack38 i GreedyGuts45! 2/3

Nakon opisa GagaGoon ili popularno ''Gage'' i ribolova na viđeno u dubljim dijelovima međimurskog kanala, drugi dio testa kako sam ranije napomenu u ovom troboju biti će ribolov CrackJack-om, jednim od najpopularnijih voblera proizvođača Pontoon21. 


Lovimo pastrve pa je i izbor modela CrackJack 38SP, malena varalica koja je svoju lovnost pokazala nebrojeno puta, a svojom stabilnošću u vodi i mogućnosti izbačaja  jednostavno oduševljava. Jednom riječi savršena.S obzirom da sam odlučio loviti s najmanjim modelom ovog voblera, veličina ulova bila je skroz u drugom planu i nebitna, naglasak je na sto više ulova i što bolju zabavu. Već u prvom zabačaju bilo je jasno da ću upravo to i dobiti, prva pastrvica je u mojim rukama.


Što bliži zabačaj ka drugoj obali i lagano povlačenje u lepezu jedan je od najefikasnijih načina ribolova pastrva CrackJackom a to se i ovdje pokazalo, svaka promjena pozicije rezultirala je novim ulovom, a vrijeme u takvom ribolovu jednostavno leti.

Kako nam se u ribolovu često događaju stvari koje ne očekujemo tako naravno ni ovaj puta kada sam u potpunosti orijentiran na sitniju ribu, nailazim na krupnu sjenu u vodi, lijepa pastrva stoji nedaleko od mene. Prva stvar koja mi je prošla glavom je da sam pre slab sa priborom, tanka struna, male udice...itd. ali nikako nisam mogao odustati a da ju ne pokušam uloviti sto je izazov u ovoj situaciji, no zar i ne idemo u ribolov radi izazova, to je baš ono što nas vuče na vodu iz dana u dan. Dobro razmatram situaciju oko sebe u smislu gdje ču najlakše prihvatiti i izvaditi ribu ako budem dovoljne sreće. Odabirem poziciju, zabačaj u drugu obalu i laganim povlačenjem dozvoljavam toku vode da donese vobler ispred pastrve, reakciju nije trebalo čekati, praktično instinktivno pastrva je napala CrackJack-a a dalje je bilo na meni, prekrasna borba i na kraju slikanje je baš ono što nam svima treba, a CrackJack je sigurno vobler koji će vam to omogućiti nebrojeno puta, a naša misija 2/3 CrackJack je ispunjena.


Zaključak:
CrackJack 38Sp je izuzetan vobler koji svojim performansama omogućava razne spin tehnike, no jednolično povlačenje jednostavno diže ovu varalicu za stepenicu više...