četvrtak, 28. lipnja 2012.

Aleksej Soglayev: MISIJA HRVATSKA : Zadatak 3/3 - ''Potraga za kraljicom Une''

Kao što i sam naslov kaže, vikend koji je slijedio od 22.06. do 24.06. namjenjen ribolovu na pastrve sa Aleksejem, bio je vikend održavanja prestižnog pojedinačnog natjecanja   ''Potraga za kraljicom Une'' u susjednoj nam državi Bosni i Herzegovini. Naime, u dogovoru, naravno, ipak se odlučujemo za odlazak na to natjecanje za koje je i sam Aleksej inzistirao da prisustvujemo.


Dočekali smo i taj vikend te stigavši u Bosansku Krupu u srdačnom dočeku pozdravili smo ekipu i uz BiH slavnu rečenicu ''Auuuu, šta nas ima....... mašala'' prijavili smo se te izvukli startne brojeve tj. pozicije za oba dana ribolova. Treba napomenuti da se za natjecanje prijavio čak 61 natjecatelj iz 5 zemalja. Upoznavši se svatko sa svojim vodičem krenuli smo prema pozicijama. Ovisno o izvučenim pozicijama neki su lovili iz čamca a neki sa obale što je idučeg dana bilo suprotno. Oko 20 sati stižemo na pozicije te čekamo početak u 21 sat. Pregledavamo pozicije i pamtimo sedre, travu, korijenje... 
Svi natjecatelji na zajedničkom ručku
Una, rijeka iznimne ljepote

Za ribolov: SPREMAN
U tek nekoliko prvih minuta od sudaca doznajemo o prvim grizevima, odpadanjima ali i ulovima. Puni entuzijazma nastavljamo ribolov, međutim nepoznavajući vodu, jedan vrlo važan čimbenik u ovom ribolovu, ostajemo bez griza prve večeri. Odmah doznajemo informaciju o ulovu 18 mladica te večeri. Činilo nam se nemogućim, no poznavanje terena i izrada vlastitih prilagođenih varalica domaćinima je donijela rezultate.
Jedan od ulova prve večeri
Druge večeri ribolova, već sa iskustvom od prijašnjih ribolova očekujemo nešto slabiji ulov te se ohrabrujemo da nam je slab ribolov jedina šansa. Uistinu, druge večeri ulovljeno je 8 mladica, no mi smo kao i prve večeri ostali bez ulova. Sa ukupno ulovljeno 26 mladica koje su uhvatila 22 natjecatelja sa odličnom organizacijom još je više dodalo na kvaliteti i glasu ovog Kupa. Bez dvojbe, vidimo se sljedeće godine.
Prva tri mjesta sa nagradama!
Zajednička fotografija
Za zaključak uzeo bi riječi, jednog od najstarijih sudionika, starješine - MLADICA NIKAD NEBI TOLIKO VELIKA NARASLA I NEBI JE NIKADA TOLIKO BILO DA GRIZE ONDA KADA MI TO ŽELIMO I HOĆEMO TJ. NEBI JE NAZIVALI - KRALJICOM!


Izvor nekih od fotografija: www.bih-ribolov.com