utorak, 23. travnja 2013.

Svjetski Kup Ivančice-Češka 2013.

I ove godine, kao i prošle u Poljskoj, kao da ulazi u praksu, organiziran je Svjetski Kup - trening, mjesec dana uoči Svjetskog prvenstva koje će se ove godine održati u Ivančicama u Češkoj na rijeci Jihlavi.

Kao i lani za odlazak Hrvatske ekipe na Svjetski kup u Ivančice pobrinuo se Pontoon21 a u ekipi sudjelovali su: Mario Matijašić, Boris Šiljeg, Mijo Boras, Hrvoje Kuzmić i Jasmin Subašić.

Dolaskom u Ivančice jasno nam je da se organizator pobrinuo oko svega: očišćene staze, putokazi po cijelom gradu, ugodna dobrodošlica...

Na treningu u reviru na dijelu rijeke uzvodno od svih sektora lijepo lovimo, od lipljana, kalifornijske te potočne pastrve. Rijeka Jihlava tog dana bila je blago zamućena i riba se mogla vidjeti čak i u dubljim dijelovima toka. No kasnije, za vrijeme rundi natjecanja neugodno nas je iznenadila brza oscilacija vode (porast od oko 20 cm) te njezina jaka zamućenost i takvom vodom nošeno lišće, granja, trave... Rijekom očito upravlja brana. No, ta zamućenost ne čisti se brzo i ribe postaje nevidljive...
Prvi dan - DOBRO JE!
Krenuvši u tekmu prvog dana znali smo što moramo, gdje je tražiti ribu, na što je loviti... Tekma započinje klasično, odlično se lovi, ribe ima (poribljavani samo A i B sektor sa kalifornijskom pastrvom), rezultati su tu negdje - mislimo! Jasmin Subašić osvaja najbolje 4. mjesto prvog dana. Ostali iz ekipe po 6. mjesto i Boris Šiljeg osvaja 12. mjesto kao individualac. Razmišljamo, svi smo skupili po oko 30 negativnih bodova što nemože biti loše za ekipni rezulat.

Prva tekma 2. dana!
Odlaskom na stazu ranog jutra mislimo si, trebamo zadržati ovaj prosjek bodova i dobro prolazimo. No, ne ubacivanjem ''friške'' ribe, staze su ostale puste, lovi se znatno manje te do izražaja dolazi snalažljivost i nagovaranje ribe! Od rezulatata, Mijo zadržava 6. mjesto, Kuzma poboljšava na 4., Mario pada na 10. mjesto i Jasmin Japy ostaje bez upisa. Šiljeg se penje sa 12. na 9. mjesto. Odlazimo na catering organiziran u sektorima B i C.



Druga tekma 2. dana!
Prije početka treće runde natjecanja doznajemo da organizator ukida 4. rundu natjecanja, vjerojatno zbog slabih ulova i dozvoljava slobodni ribolov. To nam dosta smanjuje šanse za oporavak u konačnom plasmanu. Svejedno krećemo optimistično. Mario osvaja 1. mjesto u sektoru, Mijo poteže na 4. mjesto, Kuzmić pada na 8. mjesto a Japy ostaje ponovno bez upisa.

U konačnom poredku, Hrvatska osvaja 8. mjesto ekipno ali moram napomenuti da organizator nije dobro zbrojio treći dan (zbrojio plasmane umjesto bodove) a pojedinačno osvojeno je sljedeće:
Mijo Boras - 11. mjesto
Hrvoje Kuzmić - 16. mjesto
Mario Matijašić - 17. mjesto
Jasmin Subašić - 48. mjesto
Boris Šiljeg - 34. mjesto

















Ponovno zahvaljujemo Pontoon 21 firmi koja je omogućila odlazak na ovaj kup koji će također puno pomoći u odlasku Hrvatske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo na istom mjestu od 16.-21.05.2013.!!!