četvrtak, 8. svibnja 2014.

Mijo Boras prvak Hrvatske 2014.

Završila je još jedna i to jubilarna 10.-ta po redu Spin liga. Kroz 6 kola u 3 vikenda na rijekama Dobri i Čabranci ove godine natjecalo se ukupno 13 natjecatelja.

Natjecateljska staza na Čabranci
Od samog početka sezone i održana prva 2 kola na rijeci Dobri natjecatelji Mijo Boras i Hrvaoje Kuzmić stekli su značajniju bodovnu prednost koju su zadržali i kroz 3. i 4. kolo te tako odmah osigurali svoje mjesto u reprezentaciji. Za sve ostale natjecatelje do liga je ove godine izraženo bila napeto te se sve do posljednjeg kola nije znalo tko će uspjeti upasti u reprezentaciju. Ribolov je bio vrlo napet i zanimljiv jer je riba uzimala samo u određenim kratkim vremenskim periodima a dodatno je stvar zakompliciralo to što se riba i nije dala uhvatiti ''nagovaranjem''.

Gužva oko zbrajanja rezultata
Nakon 6. kola lige prvak Hrvatske postao je Mijo Boras sa 18 bodova ispred Hrvoja Kuzmića koji je osvojio 29 bodova, dok treći je Mario Matijašić sa 31 bodom.Četvrto mjesto osvojio je Jasmin Šubašić iz ŠRD Samobor sa 35 bodova, a 5. mjesto Kuk Željko iz ŠRD Piškor Zagrebsa 36 bodova. Osim njih u reprezentaciju Hrvatske plasirali su se Šimunčić Dorijan iz ŠRD Samobor, te Boris Šiljeg i Ante Mrkonja iz ŠRD Krka Knin. Nabrojana ekipa putuje u Bugarsku na Svjetsko Prvenstvo koje se odražava od 15.-18.05. na rijeci Chaia.


MIJO BORAS - PRVAK HRVATSKE 2014.
Prva petorka koja lovi na Svj. prvenstvu u Bugarskoj