četvrtak, 1. rujna 2016.

3. Međunarodni Spin Kup Konjic - BiH

Od 25. do 26.06.2016. godine na rijeci Neretvi u mjestu Konjic održan je 3. Međunarodni Spin kup Konjic u organizaciji ŠRU Konjic. Ove godine nastupilo je 25 natjecatelja iz Bugarske, Rumunjske, Republike Češke, Hrvatske i domaćina Bosne i Hercegovine.
 

Specifičnost ovog natjecanja je da se odvija na posebnom dijelu rijeke Nertve odnosno u samom Fly reviru koji je poznat u čitavom svijetu,  samo za potrebe natjecanja dozvoljen je i spin ribolov, te je još jednom pokazano da spin ribolov uz naravno obavezno uklanjanje kontra kuka i naravno uz potrebnu pažnju sa postupanjem s ribama i ulovom nije štetan za samu ribu.




A bogatstvo ovog revira pokazuje podatak da je na samom natjecanju na gotovo jedan kilometar staze u dva dana ulovilo 173 komada prekrasnih potočnih pastrva. A ljepota i veličina ovdašnjih pastrva daju jednu posebnu atraktivnosti samom natjecanju, tako da su se taktike kod velikog broja natjecatelja odabirale baš vođene spoznajom o količini velikih riba na natjecateljskoj stazi.
 



 
Te prekrasne ribe u dva dana natjecanja pružile su natjecateljima predivne trenutke nadmudrivanja i samog užitka drila velike pastrve.Uz prisutnost velikih pastrva na stazi je i zavidan broj riba od 30-40 cm, te je pri odabiru taktike bilo potrebno posebnu pažnju posvetiti tim ''malim'' ribama.
 
Dečki iz Hrvatske ekipe možda su malo preoprezno startali prvog dana, te ostvarili tri različita rezultata 19., 7., i 3. Mjesto, no drugog dana preusmjerili su se na svoj ribolov, te odlučili da će pokušati loviti sto manju ribu i finijim priborom.
 
 
Sa takvim pristupom dečki su ostvarili potpunu dominaciju drugog dana natjecanja zauzevši prva tri mjesta, što im je u konačnici nakon dva dana natjecanja donijelo odlične rezultate. Tako da je Mario Matijašić nakon opreznije odlovljenog prvog dana i vrhunski odrađenog drugog dana sa skupljenih 22 boda završio na 8. Mjestu, Željko Kuk je sa 9 boda nakon dva dana zauzeo 2. Mjesto u ukupnom poretku, dok je Hrvoje Kuzmić sa dva vrhunska rezultata 3.mjestom prvog dana i 1.mjestom drugog dana te ukupno 4 boda i 19 ulovljenih pastrva uvjerljivo odnio titulu pobjednika 3. Internacionalnog spin kupa Konjic.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hrvatska ekipa je osim kao natjecatelji, sudjelovala kao i predstavnik tvrtke Anglers Zone i Pontoon21 pa je na taj način, uz tvrtku Stream Tackle iz BiH, osiguran dio nagradnog fonda vrijednim spin štapovima.
 






 
Zahvaliti treba organizatoru na trudu i odličnom gostoprimstvu te svim sudionicima uz velike čestitke našim pobjednicima!