nedjelja, 8. listopada 2017.

21. Spin Kup ''ŠODERICA''

Jedan od najstarijih kupova u Hrvatskoj došao je do magične brojke 21. Da, da, kup je održan 07.10.2017. po 21. put u već poznatoj prijateljskoj atmosferi i ugodnom društvu. Društva je bilo puno, čak 20 ekipa iz cijele Hrvatske u utrci za jednom od osiguranih nagrada za 5 najboljih mjesta u ukupnoj vrijednosti većoj od 4.000 kuna. 


Ponosni organizator ŠRK ''Šoderica'' iskusno je već svima priredio bogati doručak nakon kojeg je uslijedila prva runda natjecanja u trajanju od 3 sata. Kako je populacija grgeča u jezeru sve veća, nije bilo sumnje u fantastične ulove. Domaćini, ali i nekolicina ostalih ekipa, zahvaljujući treninzima krenula je prema poznatim lokacijama i gotovo odmah upisala ulove. Grgeča je mnogo, većinom manjih ali su itekako agresivni u ovo prijelazno razdoblje godine. Tako je tema natjecanja, posebno prvog dijela natjecanja svakako bila pronaći mikrolokaciju, odnosno ''rupu'' sa grgečima dok s realizacijom nije bilo većih problema. 




Kako se je sredinom prvog dijela raspuhao snažan vjetar, ekipe, točnije njih 7, što zbog vjetra što zbog krive procjene, zakasnilo je na startnu poziciju i tako dobilo -2 plasmana u rangiranju. Bodovala se sva grabežljiva riba bez obzira na mjeru a bodovi su se izračunavali kvadriranjem dužine svake pojedine ribe. Tako je ekipa Toth - Jenduka sa ulovljenih nevjerojatnih preko 150 grgeča (33.972 boda) s kaznom završila tek treća, druga je sa 5.501 bodom završila ekipa Hanžeković - Šimunčić a prvo mjesto zauzeo je domaćin Kuzmić - Jurjević sa 8.918 bodova.




Uslijedio je ručak a zatim i druga runda natjecanja, sljedeća 3 sata. Mnoge su ekipe sada ciljano išle na pozicije i osvareni su slični ulovi kao i u prvoj rundi natjecanja. Znači, grgeča nije nimalo ''prefalilo'' a ponovno je presudio izbor pozicija, mahom istih, ekipa iz prve runde ali i ostalih ekipa koje su puno naučile na svojim greškama iz prve runde. Tako je pobjedu u drugoj rundi odnijela ekipa Androci sa 7.582 boda, druga je ekipa Toth - Jenduka sa 6.388 bodova dok je treća bila ekipa Šnajder - Pešut sa 4.340 bodova.



Zbrajanje ukupnih rezultata svakako je potrajalo zbog nevjerojatnog ukupnog ulova od čak 586 riba. Odličan rezultat na zadovoljstvo svih, ali i sponzora Anglers Zone jer je velika većina ulova ostvarena sa Awaruna silikoncima u veličini 1,5 i 2,0 inch-a.


Nakon konačne obrade ulova, plasmanski zbroj prve i druge runde donio je pobjednike. Tako je sa plasmanima 2+4 ekipa Hanžeković - Šimunčić zasjela na 3. mjesto i osvojila GAD Fair spin štapove. Ekipa Androci sa 4+1 plasmanskim zbrojem zasjela na 2. mjesto i osvojila GAD Gancho spin štapove a apsolutni pobjednik natjecanja svakako je ekipa Toth - Jenduka sa plasmanskim zbrojem 3+2 te sa daleko najvećim brojem bodova, odnosno ulova (40.360). Osvojena nagrada je voucher u iznosu od 2.000kn za kupnju na internet trgovini www.anglerszone.com.hr!







Odličan ribolov, odlična organizacija, kvalitetna konkurencija i vrhunsko druženje odlike su ovog natjecanja i na tome treba čestitati a svakako čestitati treba i pobjednicima koji su se svojski potrudili za pobjedu, jer trebalo je doista puno u ovoj vrlo jakoj konkurenciji i među mnogim zvučnim imenima hrvatskog ribolova.
    

I svakako, vidimo se na 22. Spin Kupu ''Šoderica''!!! 

Foto: Danijel Šnajdar