subota, 28. travnja 2012.

Svjetski kup ''Meeting by the river Bobr'' - Hrvatska reprezentacija SREBRNA!

Od 23.04. do 27.04. u mjestu Jelenia Gora u Poljskoj održan je svjetski kup ''''Meeting by the river Bobr'' u svrhu treninga i upoznavanja vode uoči Svjetskog prvenstva koje se održava od 22.-27.05.! Odaziv natjecanju bio je prilično velik pa je tako nastupilo 14 ekipa što ukupno iznosi 60 natjecatelja u pojedinačnoj kategoriji. Natjecanje se odvilo po pravilima Svjetske ribolovne organizacije uz male ali ne toliko bitne izmjene domaćina. 
Hrvatska reprezentacija
 Hrvatska spin reprezentacija pod pokroviteljstvom ''Moscanella''-e to jest tvrtke ''Pontoon 21'' na put dug 860 km krenula je 23.04. u sastavu: Mario Matijašić, Mijo Boras, Antonio Vidmar i Jasmin Subašić te kao pojedinačni natjecatelj-rezerva nastupio je Željko Kuk.
Na večeri sa domaćinom
 Smještaj reprezentacije osiguran je u hotelu ''Palac Wojanow'' koji je iznimne ljepote te kroz čiji park prolazi rijeka Bobr.

Palac Wojanow
Palac Wojanow
Prvog dana u jutarnjim satima održan je trening reprezentacija uzvodno i nizvodno od staze natjecanja te uoči prve runde izvšeno je poribljavanje staze sa 500 kg potočne pastrve od 2 do 4 pastrve u kilogram! Na treningu upoznajemo vodu i lovimo nekoliko ''domaćih'' potočara. O vodi zaključujemo da je varljive brzine i lagane zamućenosti na što se brzo prilagođavamo. 

Pogled prema sektoru A i B
Pogled prema sektoru C i D

Poribljavanje
Natjecanje je održano u 3 runde u 3 dana. Bodovanje pojedinačnog i ekipnog plasmana izvršavalo se na zbrajanju pojedinačnih negativnih bodova ( protivno praksi na Svjetskom prvenstvu na kojem se zbrajaju plasmani ). 


 Rezultat ekipno : 1.mjesto - Češka
                          2.mjesto - HRVATSKA
                          3.mjesto - Slovačka
Rezultati - ekipno
Rezultat pojedinačno: 1.mjesto - Josef Foltyn
                                 2.mjesto - Jaroslav Samela
                                 3.mjesto - JASMIN SUBAŠIĆ
                                 4.mjesto - MARIO MATIJAŠIĆ
                                 ...
                                 6.mjesto - ŽELJKO KUK
                                 ...
                               12.mjesto - ANTONIO VIDMAR
                                 ...
                               25.mjesto - MIJO BORAS

Rezultati - Pojedinačno ''1''
Rezultati - Pojedinačno ''2''
Proglašenje rezultata - ekipno

Proglašenje rezultata - pojedinačno
Odličnim ekipnim i pojedinačnim plasmanom reprezentacija je još jednom potvrdila svoju kvalitetu na najvišim svjetskim natjecanjima. U susret nam dolazi Svjetsko prvenstvo za koje smo pripremljeni kao nikada do sada, na kojem ćemo braniti ''naše boje'' i truditi se da ponovno stanemo na postolje najvećeg Svjetkog natjecanja.


 Kompletnu fotogaleriju možete vidjeti klikom na:
Fotogalerija