ponedjeljak, 2. srpnja 2012.

Ultra light-om na smuđa

Sa sve većom popularizacijom Ultra Light ribolova koji je dokazao da se gotova svaka vrsta ribe može uhvatiti na ovaj način, mi smo se ''ovaj put'' posvetili ribolovu na smuđa. Koristeći ''pastrvaški'' pribor iz asortimana Pontoon21 ovakav ribolov donosi atraktivnost i uzbudljivost. Tako smo koristili Unitra seriju štapova gramaže od 1-5g i 1,5-7g Fast akcije, najlone Owner 0,14 i 0,16, Jig glave od 0,5g do 2g i silikonce Pontoon21 Awaruna, Pontoon21 Jilt veličine 1,5'' do 3'' to jest twich voblere također iz asortimana Pontoon21.
Pontoon21 Awaruna
Potraga za smuđevima Ultra Light tehnikom zna biti dosta teško zbog korištenja ''sitnih'' varalica, no čitanjem i poznavanjem vode, instinktom te pronalaskom jata ribolov postaje vrlo uspješan ulovom ponekad i do 30-tak riba.

Pontoon21 Awaruna

Pontoon21 Greedy Guts 44

Pontoon21 Gaga Goon 45

Pontoon21 Gaga Goon 45

Kad se pronađe jato, ribolov je vrlo uspješan
Ultra light tehnikom ribolova mogućnosti kapitalnog ulova su znatno smanjene ali i da zagrize veći primjerak velike su šanse da ode u lomove. No bez obzira na veličinu vrlo je atraktivna i ovakva vrsta ribolova koju pružaju ovi ''mali smukiji'', te su izazov za svakog ribolovca.