petak, 29. kolovoza 2014.

Pontoon 21 Kup Cirka 2014.


Dana 24.08.2014. u ribičkom domu ŠRK VARAŽDIN a u organizaciji ST DRAVSKI KLEN održana je prezentacija Pontoon21 pribora te spin natjecanje na Cirki. Okupilo se 40-tak ribolovaca iz cijele Hrvatske. Uz kavu i doručak ribolovci su mogli razgledati te isprobati dio asortimana pribora dok je kasnije Hrvoje Kuzmić pobliže opisao i rekao nekoliko bitnih značajki o Pontoon21 priboru po kojima se pribor i razlikuje od ostalih. Ono što je zaokupilo pažnju svih prisutnih je nova serija štapova GAD Gancho koja je od sada dostupna i u Hrvatskoj. Naime, vrlo prihvatljivom cijenom, performansama i završnim elementima štapovi su oduševili ribolovce. Isto tako, kao što i znate, većina pribora (osim onog u prodavaonicama kod partnera) dostupna je samo preko webshopa pa je tako ovakav događaj približio Pontoon21 pribor ribolovcu da vidi i opipa i zapravo vidi o čemu se tu radi. Asortiman varalica i silikonaca kao i ostalog pribora za ribolov štuka poput upredenica, kopči, sajlica itd. koji je bio izložen na prezentaciji također je pokazao ribolovcima raznolikost i veliki raspon varalica prilagođenih za sve vrste ribolova. U tom segmentu varalice iz serije CrackJack dokazano su jedne od najboljih te su privukle najveću pažnju. Naime, proizvode se u velikom rasponu od čak 6 tipova po veličini što ribolovcima daje veliki izbor za prilagodbu na vodama na kojima love.  
 
 
Nakon te vrlo zanimljive prezentacije , počeli smo sa natjecanjem na Cirki na kojem je sudjelovalo ukupno 27 natjecatelja. Natjecanje je krenulo sa nekoliko upisa bolena i klenova domaćih dečki iz kluba Dravski klen što je i bilo za očekivati. Ribolov je bio iznimno težak jer je Drava nakon svih ovih kiša bila povišena te blatnjava. Tako se je većina ribolovaca odlučila na ribolov na mrtvicama pokraj Drave. Tu se već našlo nekoliko štukica za upis. Pošto je na natjecanju bilo dozvoljen ulazak u vodu, neki od natjecatelja su i prelazili na drugu stranu Drave što je na kraju i donijelo rezultate.

S ukupno ulovljenih 49 riba mislimo da je ribolov ipak bio dovoljno dobar jer su u prvoj trojki natjecatelji imali preko 3m ribe (1cm-1bod). Naravno, očekivano Dubravko Fajt je osvojio prvo mjesto dok je drugi bio Luka Đolonga sa ulovima klena i bolena, a treće mjesto osvojio je Zdravko Jurjević sa ulovom od 3 štuke.
Trojica prvoplasiranih nagrađeni su medaljama i vrijedim priborom iz asortimana Pontoon 21 kao što je bilo i najavljeno. Tako je D. Fajt osvojio štap GAD Chaser, L. Đolonga GAD Gancho te Z. Jurjević tubu za transport štapova.


Na kraju, dodjela medalja i nagrada odradila se također u domu ŠRK VARAŽDIN gdje su svi natjecatelji sa sucima i ostalim osobljem ručali i izmjenjivali iskustva. Nadamo se da je svim natjecateljima bilo ugodno i da su uživali na ovom događaju bez obzira na ne baš idealne uvjete za ribolov.
 
Zahvaljujemo se ŠRK VARAŽDIN što nam je ustupio svoj ribički dom te ST DRAVSKI KLEN što su nam ovo sve pomogli organizirati te svima ostalima koji su na bilo koji način bili uključeni.

FOTOGRAFIJE: