utorak, 11. travnja 2017.

Održano 3. i 4. kolo Hrvatske Spin lige

Proteklog vikenda 08.-09.04. održano je 3. i 4. kolo Spin lige na rijeci Čabranci u Čabru. Ribolovna udruga ''Čabranka'', Čabar kao i njeni članovi već tradicionalno ugostili su ligaše na natjecateljskoj stazi ispod ribogojilišta. Uz odlično vrijeme ali uz niski vodostaj natjecanju je pristupilo svih 17 natjecatelja i članova lige. 


Rijeka Čabranka ovom prigodom je poribljena sa 120 kg pastrve i to u dva navrata, po 60 kg za pojedino kolo. Pastrve su se dosta teško adaptirale s obzirom na vrlo niski vodostaj pa su se tako manje intezivno hranile i kretale te se uglavnom zadržavale u slapovima bogatijim kisikom. S obzirom da takvih mjesta i nema puno, ponašanje pastrva je bilo većinom nepredvidljivo kao i sami ''raspored'' riba pa su natjecateljima itekako zadavale glavobolje.


Već iskusni suci na čelu sa glavnim sucem lige Draženom Stipetić iz Ogulina nisu zabilježili nikakve nepravilnosti kao ni prekršaj pa su kola održana u miru i bez problema.


Prvo kolo nakon odličnog starta s obzirom na vodostaj i bistrinu vode prekinuto je postepenim zamućivanjem vode zbog uzvodne sječe i vuče drveta što se značajnije reflektiralo na sami ribolov. Sreća u nesreći je da nije dugo potrajalo, pa se voda već sredinom treće runde bistrila pa je tako ribolov do kraja bio odličan. Ukupno su u 3. kolu uhvaćene 152 ribe gdje je pobjedu odnio odličan Mijo Boras sa ulovljenom 21 ribom.


Drugog dana to jest kola unatoč dodatnom poribljavanju lovilo se dosta slabije. Razlog tome jest vjerojatna veća migracija pastrva dok su one ostale, bile opreznije i neodlučnije. Tako su uhvaćene ukupno 134 ribe a pobjedu je odnio Martin Miladić sa 17,5 neg. bodova i uhvaćenih 13 riba.


Na tablici nakon polovice lige, to jest nakon 4 kola i dalje je u vodstvu Mario Matijašić sa 15 neg. bodova, slijedi ga Boris Šiljeg sa 16 neg. bodova dok je treći Mijo Boras sa 18 neg. bodova.


Slijedeće 5. i 6. kolo ligaše očekuju u Ogulinu na rijeci Dobri 13. i 14. 05. !!!

Prije toga, očekuje nas i Trout Union kup u Češkoj gdje će ekipa u sastavu Mario Matijašić, Mijo Boras, Željko Kuk, Hrvoje Kuzmić, Mirko Hanžeković i Boris Šiljeg uz organizaciju okušati se među najboljim spinerima današnjice! Više o temi pročitajte na linku: http://anglerszone.eu/en/review/trout-union-cup-2017-teams-registered