ponedjeljak, 21. svibnja 2012.

II. IFC PREDATOR KUP - PONTOON21 TEAM SREBRNI !

Drugi po redu IFC PREDATOR CUP 2012. održao se od 18.-20.05. na Vranskom jezeru u organizaciji IFC MEDITERAN iz Zagreba. Zahvaljujući vrlo dobrom medijskom i sponzorskom odazivu i promociji na natjecanju sudjelovalo je 17 ekipa iz 7 država. 


A OVO JE NAŠA PRIČA:

Kao što smo već i najavili na natjecanju je sudjelovala i ekipa PONTOON 21 u sastavu Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić. 

Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić
Na put prema Vranskom jezeru krećemo 17.05. u popodnevnim satima. U mjestu Pakoštane dočekuju nas ostale ekipe i domaćin te se smještamo u apartmane. Počinje druženje s ostalim ekipama uz večeru te početak sastanka tj. službenog otvaranja IFC Kup-a.

Sa otvaranja natjecanja

1. DAN

Ujutro dolazimo u lučicu. Dogovaramo se oko polaska te izvlačimo startne brojeve. U od prije rezerviran čamac stavljamo motor i utrpavamo stvari... Polazak! Puni adrenalina nadamo se dobrom ribolovu i stižemo na poziciju. U prvih nekoliko sati doznajemo da ostale ekipe kao niti mi nisu uhvatile ni jednu ribu... Već pred kraj natjecanja, pomalo iscrpljeni, doznajemo upis Rumunjske ekipe - štuka 70cm. 

Na izlasku iz lučice
Ekipe su spremne za početak natjecanja
Rumunjska ekipa sa ulovom

 Nakon završetka ribolova u razgovorima sa domaćinima i čuvarima Parka prirode doznajemo te ''loše vijesti'' tj. zašto riba ne grize. Naime, zbog niskog vodostaja u jezero kanalom kojim je jezero povezano sa morem ulazi morska voda zahvaljujući morskoj plimi i oseki. Ta pojava u jezeru izrazito povećava salinitet zbog kojeg se riba ne hrani.

 2. DAN

Već pomalo zabrinuti ali sa puno optimizna krećemo na jezero. Pokušavajući pronaći pravu poziciju za ribolov prešli smo gotovo svaku uvalu no u tome ne uspijevamo kao i nitko od ostalih 16 ekipa. Drugi dan završava bez ulova.

Izvlačenje brojeva
U akciji
3. DAN

U nadi da se napravi pomak u smislu boljeg ribolova organizator pomiče sektor dalje od poveznog kanala sa morem. Krećemo optimistički i kažemo si: ''sad il' nikad''! Pronalazimo dublji dio jezera, sidrimo se i počinjemo. Ispred nas odnekud pojavljuje se jato gavuna. Pomislim si: štuka mora biti tu! Nakon 15-tak minuta raub! Prilazimo i u neizvjenosti zabacujemo. KONTRA! Zatežem štuku, Kuzma je već pripremio podmetač. Nakon opreznog drila sačimo je.... JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! IMAMO JE! Dižemo zastavicu i čekamo suca. Metar pokazuje 64cm. Do kraja natjecanja u nadi da uhvatimo još štuka ne uspijevamo kao i nitko od ostalih ekipa. Vičemo: DRUGI SMO!!! Zadovoljni smo, po ovako teškom ribolovu svaka riba značila je medalju!

Sa vrijednim ulovom
Fond nagrada bio je uistinu velik!
Proglašenje najboljih
Pontoon 21 Team
Na kraju svega možemo zaključiti da unatoč svemu: jakom vjetru, salinitetu, neaktivnosti ribe i svega ostalog zbog čega ribolovci često gube nadu - treba ostati uporan jer često se ta upornost itekako isplati.

Također, zahvaljujemo još jednom tvrtki Moscanella i Pontoon21 na podršci!


 Kompletnu fotogaleriju možete vidjeti klikom na:
Fotogalerija