srijeda, 25. srpnja 2012.

Pontoon21 Summer Party

U ljetno vrijeme kad su vodostaji visinskih salmonidnih rijeka vrlo niski u ribolovu pastrve susrećemo se sa problemom to jest velikim upitnikom koji mamac izabrati. Zbog vrućina i nedostatka prirodnog dotoka vodostaji rijeka su gotovo na minimumu ali netreba zaboraviti da se padom vodostaja ne gubi potpuno brzina vodotoka nego se samo izmjeni smjer. U takvom okruženju za ribolov pastrve izabrao sam mepsove Pontoon21 i to modele Synchrony i Ball Concept. 




Zašto baš ti mepsovi? Upravo zato jer vrlo dobro podnose promjene smjera struje te im gotovo netreba strujanje vode za vrtnju. Veličine od br. 0, 1, 1.5, 2 i 3 te raskošne palete boja zadovoljit će potrebe svakog ribolovca te se prilagiti svim rijekama i jezerima. Za ovo ljtno razdoblje idealna kombinacija bila bi modela Synchrony u veličini br. 1 i 1,5 u tamnoj kombinaciji boja.










U ribolovu poput ovoga prikadanjem te ''češljanjem'' oko kamenja, panjeva i uvalica znaju se uloviti iznenađujuće veliki primjerci naravno potočne pastrve koja je znamo svi - majstor mimikrije.