nedjelja, 19. listopada 2014.

Spin Kup ''Šoderica'' 2014.

Dana 18.10.2014. na jezeru Šoderica održan je 19. po redu spin kup. Uz toliko dugu tradiciju ovaj kup doista ima povijest a za sve to su zaslužni članovi istoimenog kluba ŠRK ''Šoderica''. Kup je kao većina imao svoje uspone i padove a svaki ga put krase lijepe štuke, bassovi u oporavku te grgeči. I ovaj put kup je popraćen iznimno lijepim vremenom bez vjetra što je dodatno davalo čar koprivničkoj Šoderici i ljepotama koje nudi. 

Natjecanje je održano u suradnji ŠRK ''Šoderica'' i ''Anglers Zone'' kao predstavnika Pontoon21 pribora. Tako su natjecatelji imali itekako dobru motivaciju za ribolov uz bogat nagradni fond gdje su za treće mjesto mogli osvojiti 600,00 kn bon, za drugo mjesto 800,00 kn bon odnosno za 1. mjesto 1000,00 kn bon za kupnju Pontoon21 pribora na weshopu www.anglerszone.com.hr. 
Uz kotizaciju od samo 200,00 kn natjecatelji su uz bogati doručak, ručak i piće kao startne brojeve izvlačili Pontoon21 Awarune i Jilt varalice na koje je i ostvarena večina ulova. 


Natjecanje je održano u parovima iz čamaca a bodovala se sva grabežljiva riba (štuka, bass, grgeč) i tako je natjecanju pristupilo 14 ekipa iz svih krajeva Hrvatske. Natjecanje je održano u 2 poluvremena po 3 sata ribolova. Svako poluvrijeme se zasobno vagalo i mjerilo te bodovalo što znači da su natjecatelji u oba poluvremena morali dobro loviti da bi bili u vrhu. Ulovi su se bodovali po sistemu 1cm=1bod i 1gr=1bod. 



Poslije vaganja sve ribe su naravno puštene bez oštećenja.
Za razliku od dosadašnjih kupova na kojima su suci u čamcu dolazili do natjecatelja te vagali i mjerili ulove, ovaj put vaganje i mjerenje ulova održalo se javno poslije poluvremena odnosno na kraju natjecanja. Ovakav sistem vaganja i mjerenja ulova pokazao se kao odličan. Znači svi prisustvuju mjerenjima, isključene su sve moguće nepravilnosti i na kraju natjecatelji imaju priliku bez ''panike'' poslikati se sa svojim ulovima.





U 2 poluvremena ukupno je ulovljeno 10 štuka, 10 grgeča i 6 basseva. Međutim, Šoderica to može i bolje a ''krivac'' je složili bismo se, lijepo vrijeme bez vjetra koje nije ponukalo ribe za aktivnost.  Unatoč malo lošijim ulovima atmosfera natjecanja je bila odlična kao i druženje na ručku te izmjena iskustava poslije. 

Treće mjesto uz poklon bon u iznosu od 600,00 kn osvojila je ekipa Ketiš - Cesi sa ulovima štuke u oba poluvremena.


Drugo mjesto uz poklon bon u iznosu od 800,00 kn osvojila je domaća ekipa sa predivnim štukama.


PRVO MJESTO uz poklon bon od 1000,00 kn osvojio je već legendarni dvojac Hanžeković - Šimunčić odnosno H&S Team (Pontoon21) sa ulovima grgeča i bassa.   Za one koji neznaju ovaj dvojac na mnogim već natjecanjima pobjeđuje i to uzastopno. Ekipa je potpomognuta Pontoon21 priborom te ostalim sponzorima koja ozbiljno shvaća natjecanja. BRAVOOOOOO!!!!

Ovom natjecanju je pristupio i legendarni gospon Kalinić sa svojim sinom koji su poznatiji kao utjelovitelji i izumitelji legendarne varalice Bumble Lure koja je u svijetu poznatija kao Hrvatsko Jaje, a nedavno ste u novinama mogli čitati da čak i ruski predsjednik Putin ih koristi. 
Gospon Kalinić se tako i priključio dodjeli nagrada te je poklonio vrijedan komplet svojih varalica za ulov najveće ribe. Svaka čast. 


ČESTITKE POBJEDNICIMA I VIDIMO SE SLJEDEĆE GODINE.

Bistro !!!