nedjelja, 30. listopada 2016.

Štukijada ''Virovi Bošnjaci'' 2016.

Dana 29. i 30. listopada održana je dvodnevna štukijada ''Virovi Bošnjaci''. Natjecanje je održano u parovima u ribolovu iz čamca sa ciljem popularizacije ribolova ''Ulovi i pusti''. Ciljana riba je dakako štuka ali i grgeč. Natjecanje se održalo u dva dana ribolova pa je tako ribolov održan 29.10. u trajanju od 13:00 do 17:00h te 30.10. ujutro od 07:00 do 11:00h. Natjecanju je pristupilo ukupno 16 ekipa koliko je postavljeno i ograničenje.


Dolaskom u Bošnjake dočekala vrlo ugodna dobrodošlica domaćina te ogranizacijska spremnost bez imalo napetosti. Osigurani čamci, odlična klopa, piće, druženje.   




Prvi dan natjecanja.
''Virovi'' su voda duga 5-6km a široki ''samo'' 20-40m te na prvi pogled izgleda savršena. Voda cijelo vrijeme prolazi kroz šumu, šaša, lopoča, granja u izobilju. No unatoč svim predispozicijama prvog dana ribolov je krenuo loše. Ulovljeno je tek 12 štuka i nekoliko grgeča. Imale su ekipe još događanja ali nije to to, jednostavno takav dan.





Drugog dana natjecanje je krenulo onako kako je domaćin to i priželjkivao. Krenuvši odmah u 7 ujutro, štuka je pokazala mnogo veću aktivnost pa se već u startu zabilježilo nekoliko ulova. Dan je završio sa ulovljenih 26 riba što je svakako puno značajnije od prvog dana.  



Promjenom taktike i ribolova, odlučno smo lovili u samom šašu i lopoču, na plitkim predjelima i to silikoncima montiranim na worm udice bez otežanja. Tom tehnikom razlikovali smo se od drugih i to je jedina stvar koja nam je u konačnici donijela i pobjedu. Awaruna je svakako ponovno dala najviše rezultata, povlačeći je kroz rupe u lopoču, štuka nije praštala. Tako smo uspjeli vagnuti 6 štuka. Bilo je tu još barem toliko ulova ispod mjere te puno nerealizanih napada.

U zaključku priče slobodno možemo reći da je ovaj događaj jedno odlično druženje te nama prilika da upoznamo nova poznanstva i prijateljstva. Domaćinu za organizaciju svaka čast, ništa nije nedostajalo niti se išta može prigovoriti. Gostoprimstvo kakvo se može poželjeti!

Poredak:
1. Pontoon 21 (6 ulovljenih riba- ukupno 3,88 kg)
2. Pike Fanatics (5 ulovljenih riba - ukupno 3,49 kg)
3. KČ Team (5 ulovljenih riba - ukupno 3,24 kg)
4. Krim Team 2 (5 riba - 2,71)
5. Autoškola Zorić (1,59 kg)
6. Kebab Obelix (1,55)
7. Kapetani od bela lađa (1,27 kg)
8. Daiwa Team (1,10 kg)
9. Lov ribolov šaran Cerna (0,93 kg)
10. Vuka Nuštar (0,54 kg)
Ostale ekipe su ostale bez upisa...







I tko zna, možda nas put i dogodine ''nanese''! Ekipa, pozdrav!!!