utorak, 29. studenoga 2016.

IV. Pontoon21 Spin Kup, Žrnovnica 2016.


Četvrti po redu, već tradicionalni Pontoon21 Spin kup održan je dana 19.11.2016. na rijeci Žrnovnici pokraj Splita. Odlična suradnja pokrovitelja Anglers Zone i Stream Tackle sa domaćinima ŠRD ''Žrnovnica'' te organizatorima Nikolom Despotušić i Borisom Šiljeg rezultirala je ovim odličnim eventom, druženjem i natjecanjem. Tako je bilo i ovoga puta te se kup nastavio u istom tonu.

Ukupno je na kupu sudjelovalo 29 natjecatelja iz cijele Hrvatske ali i BiH. Posebna je prilika bila ugostiti i popriličan broj reprezentativaca opet, kako iz Hrvatske tako i iz BiH. Unatoč lošim vremenskim najavama vrijeme nas je ipak poslužilo. Rijeka Žrnovnica bila je ljetnog vodostaja iako je donedavno prije kupa bilo dosta padalina. To je ujedno bio i nedostatak za još veći broj ulovljenih riba. Unatoč tome, bez prethodnog poribljavanja, rijeka Žrnovnica je poprilično bogata divljom kalifornijskom i mekousnom pastrvom gdje se ovakvim brojem ulovljenih riba rijetko koja rijeka može pohvaliti.

Bodovanje za najbolje temeljilo se na 1cm-1bod za kalifornijsku pastrvu te 1cm-2boda za mekousnu pastrvu. Natjecanje je bilo podijeljeno u 2 sektora po 2 sata ribolova. Znači, svi natjecatelji su prva 2 sata lovili u sektoru B odnosno iznad mosta (početak natjecateljske spin staze) te se kasnije spustili nizvodno prema sektoru A (ispod mosta nizvodno). Početak natjecanja odmah je donio nekoliko ulova no ništa značajnije te komadno dosta loše. Prvih 2 sata najbolje su se snašli Ivan Pešut i Ognjen Borovčanin koji su na kraju upisali po 3 ulova sa samo jednim centimetrom razlike.



Nastavak je slijedio na boljem dijelu rijeke, odnosno u sektoru A. Odmah po izlasku ulovilo se puno više riba gdje je i sami teren to obećavao. Najbolje od sektora A iskoristio je Joško Šuća koji je uhvatio dvije mekousne pastrve po 25 cm uz još 3 kalifornijske pastrve i tako skupio pobjedničkih 165 bodova te je osvojio odličan spin štap Pontoon21 GAD Harrier 1-7gr. Natjecatelj Ivan Pešut, odličan u prvom ali i drugom dijelu natjecanja skupio je 139 bodova sa ukupno 6 ulovljenih kalifornijskih pastrva te osigurao 2. mjesto u ukupnom poretku osvojivši Pontoon21 GAD Gancho spin štap. Iskoristiti povoljnu situaciju znao je i Mario Matijašić koji je u drugom dijelu upisao čak 5 riba te sa jednom iz prvog dijela skupio 113 bodova te osigurao 3. mjesto ukupno osvojivši poklon paket DUO varalica. Zanimljivo je da nitko od ove trojice nije imao najveću ribu već je ona pripala Ivanu Livić za ulovljenu mekousnu pastrvu dugu 35cm.

Ukupni rezultati:
1. Josko Šuća 165 bodova
2. Ivan Pešut 139 bodova 
3. Mario Matijašić 113 bodova 
4. Ivan Livić 110 bodova 
5. Šimun Vugdelija 106 bodova 
6. Ognjen Borovcanin 93 boda 
7. Vlado Klacarr 89 bodova 
8. Marko Stanić 76 bodova 
9. Robert Čalopek 58 bodova 
10. Krešo Paradžik 56 bodova 
11. Ante Matić 55 bodova 
12. Dino Grubišić 54 bodova 
13. Ante Petricevicć 43 bodova 
14. Mario Pastrva Lasić 38 bodova 
15. Ante Dsr Borak Doko 36 bodova 
16. Jure Šuća 33 bodova 
17. Srdjan Todorovicć 23 bodova
18. Milenko Rončević 20 bodova 
19. Marijo Mihaljevic 15 bodova 
20.-28. - bez upisa
29. Dujo Samardžić - diskvalificiran zbog kontra kuke

Zahvaljujemo se svim sudionicima, organizatorima te sponzorima. Posebno treba pohvaliti i zahvaliti se dečkima Borisu Šiljeg i Nikoli Despotušić na preuzimanju odgovornosti u cjelokupnoj organizaciji da bi ovaj kup bio odličan kakav je i bio!!!

Još jednom hvala svima i vidimo se sljedeće godine!
FOTOGALERIJU fotografa Vjekoslava Aljinović sa preko 200 slika pogledajte na ovom LINK-u!!!