ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Započela nova sezona Hrvatske Spin Lige 2017.

Proteklog vikenda 18.-19.03.2017. na rijeci Rječini u mjestu Jelenje pokraj Rijeke održana su prva 2 kola Hrvatske Spin Lige. Natjecanje je održano u organizaciji Sportskog ribolovnog kluba ''Rječina'' i predstavnika Hrvatske Spin Lige. 

Natjecateljska staza, smještena pri samom izvoru Rječine, pokazala se kao pravi izazov za sve članove lige, kojih ove godine ima čak 17. Poribljavanje sa 120 kg pastrve još je i više motiviralo natjecatelje pa je sami ''duh'' natjecanja podignut na maksimum. Ujednačena staza idealnog srednjeg vodostaja pružila je odlične uvjete pa bolji početak sezone nismo mogli ni zamisliti. 

Pošto je ovo prvo gostovanje Hrvatske Spin Lige na Rječini, članovi ŠRK ''Rječina'' prisustovali su polaganju ispita za suce te se upoznali sa pravilima lige. Predavanje i polaganje je održao glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić sa povjerenikom lige Hrvojem Kuzmić u prostorijama kluba. Velika zainteresiranost članova i volja prije svega, rezultirali su besprijekornim suđenjem kroz ova 2 kola gdje nije zabilježen niti jedan ''ispad'' ili pogreška. 


Dok govorimo o volji te zainteresiranosti predsjedništva i članova za ovaj događaj, svakako naglasak treba staviti i na izuzetnu dobrodošlicu i domaćinstvo. Domaćini su doslovno mislili na sve, organizacijski i ljudski. Od marende poslije kola, osvježenja na stazi, pa sve do najmanjih detalja potrebnih za  organizaciju ovih natjecanja. Definitivno jedno od najboljih iskustava gdje se svakako veselimo ponovnom susretu te da staza na Rječini postane tradicionalna i na ovaj način posjećena svake godine.





Prvi dan
Nakon jutarnjeg poribljavanja sa otprilike 60 kg pastrve, natjecanje je počelo. Nakon duge pauze natjecatelji, puni adrenalina, jedva su dočekali start. Aktivna riba priredila je odličan ribolov te je u prvom kolu uhvaćeno čak 205 pastrva. Na novoj stazi najbolje se snašao Mijo Boras osvojivši prvo mjesto sa 17 negativnih bodova i uhvaćene 22 pastrve. Za samo pola boda, drugo mjesto osvojio je Željko Kuk dok je Boris Šiljeg treći sa 19 negativnih bodova.


Drugi dan
Odmah po završetku prvog kola odrađeno je poribljavanje sa preostalom pastrvom. Iako je u Rječini na stazi sada dvostruka količina ribe, ribolov drugog dana bio je nešto i lošiji. Situacija je razumljiva s obzirom da je gotovo sva pastrva prvog dana uhvaćena dok se naknadno poribljena riba adaptirala i raširila na većem teritoriju. Tako je drugog dana uhvaćeno ukupno 152 pastrve. Najbolji plasman drugog dana ostvario je Mario Matijašić sa svega 15,5 negativnih bodova. Ivan Čenan, novi član Spin lige osvojio je odlično drugo mjesto sa 23 negativna boda, dok je treći Željko Kuk sa 25,5 negativnih bodova.


Stanje na tablici nakon prva 2 kola potvrđuje odličan start ''trojke'' u novoj sezoni. Mario Matijašić, Željko Kuk i Mijo Boras su na prva 3 mjesta sa po 5 plasmana te ih dijeli broj uhvaćenih riba. Rezultati:

Nova sezona startala je odlično. Natjecatelji, njih čak 17 ove godine, iskusili su novu stazu, bili odlično primljeni i sudjelovali u odličnom ribolovu. Svakako, još jednom, pohvale svim članovima ŠRK Rječina na organizaciji i domaćinstvu te se svi nadamo da nas u ostatku sezone čekaju ako ne isti, onda slični uvjeti da reprezentacija dobije odličnu ekipu koja može osvojiti jednu od svjetskih medalja. Sljedeće 2 kola nas očekuju uskoro, već 08. i 09. 04. na rijeci Čabranki u Čabru!