utorak, 20. lipnja 2017.

Završila sezona Hrvatske Spin lige - Šiljeg obranio naslov!


Proteklog vikenda održana su posljednja 2 kola Hrvatske Spin lige, 7. i 8. kolo. Oba kola prema planu trebala su se održati na rijeci Butižnici u gradu Kninu, odnosno 20-tak kilometara dalje u mjestu Strmica. Iako su domaćini udruge ''Krka'', Knin uložili veliki trud u čišćenju i krčenju obale, vrlo niski vodostaj pomrsio im je planove. Unatoč tome, Butižnica je još dan prije poribljena sa 50 kg pastrve, pa je menadžment lige odlučio da ipak staza na Butižnici bude domaćin 7. kola dok se za 8. kolo bude naknadno odlučilo.


Tako je 16 natjecatelja, bez D. Kraljić koji nije izvršio prijavu, u subotu 17.06. nastupilo na svima potpuno novoj stazi. Iako se riba raširila po cijeloj stazi, bez puno top mjesta, natjecanje je prošlo dosta neočekivano s obzirom na uvjete na koje ligaši nisu navikli odnosno koji malo odstupaju od uvjeta ove discipline. U takvim uvjetima najbolje se snašao Mirko Hanžeković koji je odnio pobjedu, drugo mjesto zauzeo je Boris Šiljeg dok je treći bio Nikola Špoljar. 



Drugi dan je po odluci menadžmenta rijeka Krka ipak prevagnula. Uz dosta razloga za, ali i protiv, gornji tok rijeke Krke, uz poribljavanje od 70 kg pastrve činio se kao bolja varijanta. Uz dosadašnje iskustvo menadžmenta rijeka Krka također nije jedna od boljih destinacija spinera ali uz ovakav rasplet činila se kao najbolja trenutno moguća.

Poprilično usporena ali prelijepa Krka, poznatog, sada presušenog slapa Krčić, bez puno prirodnih barijera poput kamenja, korijenja i slično, također nije oduševila uvjetima i rasporedom poribljenih riba. Tako se dosta ribe grupiralo u dubljim predjelima dok se u nekima nije uopće zadržavala. Ukupan ulov od čak 224 ribe uvelike podiže broj predivnih divljih riba. Najveći ulov od 24 ribe i pobjedu odnio je Martin Miladić, drugi je bio Boris Šiljeg dok je treći bio Nikola Despotušić.



Svakako treba pohvaliti vrijedne članove ŠRD-a ''Krka'', Knin koji su uložili mnogo truda u realizaciju kola, te se svojski potrudili udomaćiti i ugostiti ligaše na najvećem mogućeg nivou.

Iako neočekivan rasplet lige sa ova posljednja dva kola, ukupni rezultati i nisu neočekivani, pošto je prva četvorka na tablici imala puno prednosti nad ostalima. Odličan ove godine pokazao se Ivan Pešut koji je završio na 5. mjestu i pokazao veliki napredak. Četvrti, malo bolji završio je Željko Kuk, treći je Mario Matijašić dok je drugi Mijo Boras. Ponovni prvak Hrvatske i osvajač lige je Boris Šiljeg koji je iskoristio prednosti domaćeg terena i obranio naslov. Čestitke!!!



Reprezentacija Hrvatske je sudeći prema menadžmentu ali i samom treneru još uvijek nepoznata s obzirom na loša iskustva iz nesretne Italije. Promjene su potrebne i treba ih osmisliti do sljedećeg Svjetskog prvenstva koje će se održati u BiH na do sada još nepoznatoj rijeci.

Čestitke pobjednicima i bistro do sljedeće Spin sezone!!!