utorak, 23. svibnja 2017.

Održan 2. međunarodni Pontoon21 kup!


U subotu 20.5.2017.  u organizaciji Fb grupe Ribolov Hrvatska  održan  je dugo očekivano međunarodno kup natjecanje na jezeru Zsigradmajor na kojem je sudjelovalo 55 natjecatelja  iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Osim glavnog sponzora, uvoznika brenda Pontoon 21 u Hrvatskoj tvrtke Anglers Zone iz Ogulina ovaj puta nam se pridružio i mađarski uvoznik Pontoon21 tvrtka Wobblerek iz Budimpešte a na natjecanju je osobno sudjelovao Pal Varga, vlasnik te tvrtke.



Nakon okupljanja  do 13:00 sati na ribnjaku Serdahely slijedilo otvorenje natjecanja gdje su se nazočnim natjecateljima obratili Pal Varga ispred sponzora Wobblerek i Mirko Hanžeković predstavnik organizatora.  Slijedilo je izvlačenje startnih brojeva i odlazak na jezero Zsigradmajor gdje je održano natjecanje. Sa propozicijama natjecanja nazočne je upoznao voditelj natjecanja Darko Sočec koji je odlično organizirao natjecanje dok je logistički dio odradio Mirko Hanžeković i Nina Grošanić.





Na jezeru Zsigradmajor dočekao nas je jak vjetar koji je dodatno zamutio vodu te je ribolov bio težak a zbog nagle promjene vremena i neaktivnosti štuke ukupno  je ulovljeno 22 komada ribe. Ulovljeno je 18 štuka,  tri soma i dva smuđa. Jedan od razloga slabog ribolova su vremenski uvjeti a drugi nagađanja da je riba na jezeru pokradena, prodana  ili uginula zbog duge zime i plitkog jezera. Mnogo je teorija a tijekom godine i to se bude saznalo kad dođe jesen i prava sezona ribolova štuke.

Zbog olujnog vjetra bilo je dosta nerealiziranih grizova. Jednostavno natjecatelji nisu bili u mogučnosti pratiti mamac i plasirati ga na željeno mjesto. Iskusni su  uspjeli doći do poznatih pozicija i iskoristiti ih.  Pobjednik kupa Dubravko Fajt vrebao je kao jastreb da se Horvat Juraj makne sa pozicije i to mu je na kraju uspjelo da kao iskusni natjecatelj  ulovi četiri štuke koje su mu donijele pobjedu.




Horvat kao novi natjecatelj na kupu može žaliti za propuštenom prilikom jer je u prvi sat vremena imao 5 štuka koje su mu pale i jednu ulovljenu. Izgleda da bude razmislio o promjeni opreme jer Savagear sam ne lovi štuke.

Još jedan novi natjecatelj Fotez Kristijan na kupu pamtiti će Pontoon 21 kup jer je po prvi puta ulovio soma kojeg vjerovatno bez pomoći Sokija nebi niti izvadio a na kraju mu je taj som donio najveću ribu i treće mjesto na natjecanju. Svakako zasluženo a i treba mu novi pribor jer je dolaskom na granicu kod pregleda polomio štap te u prvom selu kupio  jedan da može nastupiti na kupu a na kraju se opremio sa  dva vrhunska Gad Gancho štapa.




Bilo je još polomljenih štapova a najpoznatiji lom priredio je Robert Kiralj koji je dobio prigodnu nagradu od Pontoon-a 21 za lom štapa.

Bez obzira na mršav ulov prema prijašnjim natjecanjima ostvreni su solidni ulovi a najbolji su ostvarili solidne ulove i to štuke od 80 do 90 cm te somove do 130 cm te zasluženo osvojili Međunarodni Pontoon 21 kup.

Prvo mjesto osvojio je legendarni Fajt Dubravko sa 443 boda, drugo mjesto Horvat Juraj sa 212 bodova i treće Fotez Kristijan sa 133  bodova koji je ulovio i  najveću ribu soma  od 133  cm. Najbolje ekipe i pojedinac nagrađeni su štapovima Gad Gancho Pontoon21 a prvih pet  natjecatelja  i poklon paketima Wobllerek-a.



Facebook grupa Ribolov Hrvatska zahvaljuje svima  na sudjelovanju,  domaćinu kupa Ribnjaku Serdahely i vlasniku jezera Zsigradmajor te glavnim sponzorima Anglers Zone Pontoon21 i Wobllerek-u.

Piše: Mirko Hanžeković