utorak, 1. listopada 2013.

TROUT UNION CUP Bulgaria 2013.

U periodu od 26.09. do 30.09. 2013. održan je 1. Trout Union Kup u Bugarskom gradu Asenovgradu odnosno Bachkovu. Ideja o organizaciji ovakvog kupa rodila se na jednom od predhodnih svjetskih prvenstava, gdje smo razgovarali o činjenicama kako ekipe i pojedinci nemaju dovoljno ''jakih'' kupova, mogućnosti za trening između Svjetskih prvenstava, isprobavanja lovnih tehnika, ''približavanja'' nominiranih rijeka itd. Ovakvi ''problemi'' najizraženiji su kod ekipa koje u svojim zemljama nemaju uvjete za to, čiste planinske rijeke, pastrve… Upravo zbog tih činjenica ideja ''Trout Union Kup'' postaje datum natjecateljskog kalendara s karakteristikama vrhunskog natjecanja na svjetskoj razini. 



Natjecanje Trout Union Kup održan je na rijeci Chaiji koja će sljedeće godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu pastrve na brzim vodama. Za ovu prigodu rijeka Chaia poribljena je sa 400 kg potočne pastrve veličine od 150-200 grama što je također izazvalo natjecatelje na pravu borbu i potrebu za razvijanjem vlastitih vještina.





Osobno, imao sam čast biti u organizacijskom timu sa gosp. Alexeyom Soglaev (predstavnikom tvrtke Moscanella), Teodorom Hristov (spin team ''Stari Vidri'') te sa gosp. Peterom Vukadinov (Bugarski predstavnik Anglers Zone proizvoda) gdje je naša organizacija realizirana zahvaljujući sponzorima ovog događaja: Pontoon21, ZipBaits, St. Croix, Anre's i DUO.




Anglers Zone Pontoon21 Team - Hrvatska
Za prvi puta bez dugih prethodnih najava o ovom kupu, odazvalo se 12 ekipa iz 7 država od kojih je sudjelovalo i nekoliko vrhunskih natjecatelja i višestrukih prvaka svijeta poput A. Shanin i A. Vorobeva što je natjecateljima dalo dodatnu motivaciju za borbu za naslov prvaka 1. Trout Union Kupa.


Rijeka Chaia


Od samog početka, Trout Union Cup je zamišljen u duhu ''catch & release'' sistema te Fair Play-a, i sada kada je završen, na ta pitanja možemo potvrdno i odgovoriti. U sistemu natjecanja sudačka komisija nije zaprimila niti jedan prigovor od strane natjecatelja, kapetana. 


 REZULTATI
Ekipni rezultati
Pojedinačni rezultati ''1''
Pojedinačni rezultati ''2''
Pojedinačni rezultati ''3''
Pojedinačni rezultati ''4''

Kao predstavnik ''ANGLERS ZONE''-a, organizacijskog tima te kao natjecatelj čestitam pobjednicima ovog našeg 1. Trout Union Kupa. Čestitke na Fair Play-u, znanju te vještinama potrebnim za osvajanje ovakvog kupa svjetskog razmjera. 


Ekipno:  1. Bugarska ''1''          2. Bjelorusija         3. Bugarska ''3''
Pojedinačno: 1. Todor Kostadinov  2. Georgi Getov  3. Ivan Kamberov
Od ovog našeg TROUT UNION KUPA dobili smo 2 dana vrhunskog ribolova, natjecanja, nadmetanja gdje uzbuđenja nije nedostajalo ni u kom trenutku. I zato, pozivamo Vas, koji ste zbog nekih nemogućnosti, spriječenosti izostali s ovog kupa, da slijedeće godine, dođete i sa nama uveličate i poduprete ovaj događaj. 
Lijep pozdrav i vidimo se sljedeće godine !!!