ponedjeljak, 10. listopada 2016.

20. jubilarni Spin Kup ŠODERICA 2016.


Prošlog vikenda, točnije 08.10.2016. održan je jubilarni 20. Spin kup ŠODERICA, Koprivnica. Organizator natjecanja, ŠRK Šoderica njeguje tradiciju ovoga kupa već dvadeseti put te se za ovu veliku obljetnicu itekako pripremio. Uz bogati doručak, peku za ručak te nagradni fond od više od 6.000,00 kn bilo je i više nego dovoljno za proslavu obljetnice.
 
 
Kroz povijest ovoga kupa mnogo se promjenilo u pogledu ribolova. U počecima, u jezeru Šoderica obitavalo je mnogo štuke gdje se za natjecanja lovilo i više od stotinu štuka. Kroz godine fond štuke je u naglom opadanju zbog velike populacije kormorana. Tada se odlično ''uhvatio'' i razmnožio grgeč kojega danas ima u zavidnom broju te kao sportska riba daje novu dimenziju ovoga natjecanja.
 
 
 
Natjecanju se odazvalo 19 kvalitetnih ekipa iz Spin i Bass lige kao i zvučna imena UL ribolova u Hrvatskoj. Konkurencija je bila zdrava i na nivou te nije bilo favoritskih ekipa. Ribolov je održan u 2 dijela po 3 sata ribolova gdje su se zbrajali plasmani pojedinog dijela dok se riba mjerila po dužini (cm-bod).  
 
Početak natjecanja obilježila je gusta magla i niska temperatura koja se tokom prvog dijela natjecanja podigla te se dan pretvorio u prekrasan i sunčan. Iako je ovo bio prvi dan sa ovako nižom temperaturom i mrazom u tom dijelu Hrvatske grgeči su bili dosta pasivni. Nije ih bilo u većim jatima te su se ulovi bilježili većinom pri obali i to većinom pojedinačno. Prisutnost grgeča bila je vidljiva po cijelom jezeru. Zatravljenost jezera je očigledno dosta velika a grgeči su se doslovno zadržavali u njoj. Ekipe koje su prepoznale ili jednostavno znale pozicije zabilježile su značajnije ulove sa više od 300cm ukupne dužine ulova.
 
 
Po završetku prvog dijela natjecanja najbolja ekipa bila je Jakopčin-Strbad sa ulovljenih 410cm, zatim, slijedila ju je ekipa Hanžeković-Šimunčić sa 392cm te ekipa Fajt-Županić sa 271cm dok su se ostale ekipe poredale sa ulovima od 40-250cm. Uslijedio je fantastični ručak, mali odmor te drugih 3 sata natjecanja.
 
 
Drugi dio natjecanja obilježen je fantastičnim ulovom ekipe Kuk-Pavlinić koji su ulovivši 33 grgeča izmjerili nevjerojatnih 721cm.  Uz njih, fantastičnu konstantu održali su i ekipe Hanžeković-Šimunčić i Fajt-Županić sa ulovima 311-254cm što je svakako bilo dovoljno za vrh ljestvice.
 

Ukupan poredak, znači zbroj plasmana, donio je pobjedu H&S Team-u  Hanžeković-Šimunčić sa osvojenih 5 (3+2) plasmana, za njima za nijansu lošija je odlična ekipa iz Dravskog klena Fajt-Županić sa osvojenih 7 (3+4) plasmana. Treće mjesto osvojila je ekipa Jakopčin-Strbad koja je briljirala prvu rundu sa ukupno 8 (1+7) plasmana.  
 
Statistički, uhvaćeno je oko 450 grgeča te jedna štuka ukupne duljine od preko 63m ribe što je odličan rezultat usprkos vremenu. Jezero Šoderica još jednom potvrđuje da sadrži odlične uvjete za ovaj tip ribolova te se tradicija - svakako nastavlja.
 
Nagradni fond osiguran je od tvrtke Anglers Zone, distributera Pontoon21 ribolovnog pribora s kojim su osigurane nagrade za najboljih 5 ekipa.


Ekipa Ketiš-Česi - 5. mjesto
(nagrada - Pontoon21 poklon paket u vrijednosti 500kn)

Ekipa Vignjević-Šnajdar - 4. mjesto
(nagrada - Pontoon21 poklon paket u vrijednosti 800kn)
Ekipa Jakopčin-Strbad - 3. mjesto
(nagrada - Pontoon21 poklon paket u vrijednosti 1.200kn)
Ekipa Fajt-Županić - 2. mjesto
(nagrada - Pontoon21 poklon paket u vrijednosti 1.500kn)
POBJEDNIČKI H&S TEAM - Hanžeković/Šimunčić
(nagrada - Pontoon21 poklon bonovi po 1.000kn za kupnju na webshopu
www.anglerszone.com.hr )

Ono što možemo izdvojiti za jubilarnu dvadesetku na jezeru Šoderica svakako je dobra organizacija domaćina iza kojeg je višegodišnje iskustvo koji je sve obavio bezprijekorno te na tome sve čestitke. ''Šećer'' na sve to je odličan ribolov koji je zaokružio event u jednu odličnu cjelinu u kojoj su se svi, nadamo se, proveli odlično kao i mi.
 


 
Čestitke i najboljima koji su svakako dali sve od sebe i trudili se svojski, jer za pobjedu je trebalo puno, pogotovo u ovoj vrlo jakoj konkurenciji.