petak, 21. listopada 2016.

Troboj Pontoon21 favorita: GagaGoon45, CrackJack38 i GreedyGuts45! 3/3

I na kraju našeg troboja Pontoon21 voblera za pastrvu na red je došao i  Greedy Guts 45 u suspend varijanti. Ovoga puta odlučili smo testirati ovog univerzalnog mališana u maksimalno divljem okruženju i upravo takav odabir vode (Rijeka Dobra, mala voda, brzog protoka sa mnogo prepreka) pridonio je da se Greedy pokaže u svom najboljem svjetlu.


Već u prvim zabačajima pokazalo se da je Greedy izuzetno stabilan pri jednoličnom povlačenju a njegova ''mana'' laganog iskakivanja iz centra u stvari se baš pokazala kao njegova glavna prednost. To lagano iskakivanje iz centra i nepredvidljiv rad prilikom twichanja izuzetno dobro je utjecalo na pastrve i njihovu reakciju na mamac, pogotovo pri nizvodnom povlačenju.


Lakoća ribolova Greedy Guts-om u ovakvim divljim uvjetima  je nevjerojatna i doslovno je potrebno samo imati dovoljno iztreniranu ruku i preciznost u zabačajima i ulov je zagarantiran, a zahvaljujući aerodinamičnom obliku tijela i MAG Force Balance sistemu otežanja, preciznost zabačaja nije uopće problem koji bi se postavio kao prepreka u guštanju ribolova. 


Ključno u ribolovu divlje potočne pastrve je prepoznati odnosno dobro procijeniti gdje je njeno sklonište te mjesta obitavanja. Obično je to iza nekog kamena, ispod potopljenog granja ili korijena. Učinkovitost Greedy Guts-a je upravu tu. Preciznijim zabacom uz moguće sklonište izmamiti će pastrvu vrlo lako. Nervoznim twichanjem varalica je vrlo aktivna pa je moguće da pastrva i promaši, no ponovljeni zabačaj svakako donosi rezultat, kako je i bilo sa pastrvom na slici dolje.   


Zaključak:
Kako ne bi sve bilo ''komplicirano'' i da se ne stekne dojam da je Greedy Guts mamac samo za vrhunske spinere koji znaju odraditi vrhunski precizne zabačaje, sigurno bez imalo razmišljanja možemo ponuditi Greedy i ribolovcima sa najmanje ''staža'' i ribolovnog iskustava jer u ovom testnom ribolovu nekoliko lijepih ulova uspijeli smo ostvariti i jednostavnim i jednomjernim uzvodnim povlačenjem u ''lepezu''. Zato Greedy Guts 45SP obavezno u kutiju i put na vodu.


Na kraju kroz ova tri testna ribolova pokušali smo Vam dočarati mogučnosti naših voblera te naglasiti da za svaku vodu i preferirani način ribolova postoji i prikladan mamac. Budite svoji, imajte svoj osobni stil ribolova i odaberite svoj Pontoon21 vobler za ribolov pastrva, i uživajte s njima svaki trenutak proveden u ribolovu.