utorak, 25. srpnja 2017.

Ekipa Pontoon 21 zadržala vodstvo nakon 2. kola HRVATSKE LIGE – RIBOLOV GRABEŽLJIVACA IZ ČAMCA!!!

Ponovno jako vruće vrijeme dočekalo nas je na 2. kolu Hrvatske lige – Ribolov grabežljivca iz čamca. No organizator kola ŠRD Varaždin već nas je ujutro prekrasno dočekao i pripremio nas na jedno izuzetno korektno organizirano kolo gdje se je poštivala satnica i gdje se u od početka do kraja znalo šta slijedi, uostalom nitko manje ni nije očekivao od njih. Hvala Vam !!!


Rijeka Drava na dijelu poznatom kao ''Cirka'' u pravilu ima dovoljno ribe za održavanje kvalitetnog spin natjecanja, jedini problem što se tiče ovog natjecanja je da nije bilo aktivnosti štuke, koja bi u normalnim sezonama trebala biti itekako aktivnoj u ovo vrijeme na Dravi, no to nije samo problem Cirke, kompletno u gornjem toku Drave nešto čudno se ove godine događa sa štukom te je nema u količini na koju smo navikli ranijih godina.

No sve to ekipe su morale percipirati i prihvatiti ono što se nudi, a nudili su se klenovi, i to puno njih, nešto slabije nudili su se i lijepi boleni te ostriži, no glavnina ribolova te taktika i pribor trebala se bazirati na ganjanju klenova, namjerno nisam napisao klenića, jer su se dali uloviti stvarno lijepi primjerci.


Vjerojatno bi ribolov bio i još bolji da se ''dečki'' na Centrali nisu ''zaigrali'' hehe...naime nekoliko promjena vodostaja u toku natjecanja trebalo je pravovremeno zamijetiti i promijeniti pozicije ribolova na temelju vodostaja, to su izuzetno dobro radili ekipa domaćina ŠRK VŽ Interland 1 u sastavu Županić – Šestak, koji su svojim poznavanjem vode i uvjeta na vodi a i izuzetnim baratanjem UL tehnike spin ribolova doslovno pomeli konkurenciju te sa osvojenih 25.398 bodova i 32 ulovljene ribe zauzeli uvjerljivo 1. mjesto, ČESTITAM.

Drugo mjesto zauzela je ekipa Pontoon 21 u sastavu Matijašić – Kuzmić, mogu reći da nam se trening neizmjerno isplatio, uvidjeli smo koja riba je najaktivnija i na kakav ribolov se moramo bazirati, malo smo ostali zatečeni sa drugačijim vodostajem nego što je bio na treningu no dovoljno brzo smo se adaptirali i pronašli pozicije na kojima smo mogli loviti svoj ribolov, a baš to precizno zabacivanje i u najmanji hlad u obali koji ima dovoljno dubine donijelo nam je 14 riba i 8.802 bodova, vjerojatno bi sve to bilo i još efikasnije da dobrih sat vremena nismo izgubili na probleme sa elektro motorom kojemu je moja nepažnja nažalost bila previše, no brzo smo zbili redove i nastavili ozbiljno do samoga kraja.

Ozbiljnost i koncentracija 100%  mora biti konstantna na ovom natjecanju jer način bodovanja (kvadriranje duljine ulova) ne dozvoljava ''zabušavanje'' ako na listi nemate upisanu koju krupnu ribu, koja vas može dignuti u nebo ili pak obrnuto.
Čini mi se da su upravo takvu taktiku odabrali i trećeplasirana ekipa ŠRK VŽ Interland 2 u sastavu Fajt - Jakopčin, koja je svoj ribolov bazirala na krupnijoj ribi no ulovili su dovoljno ''tek'' za treće mjesto ulovivši 5 riba i osvojivši 4.138 bodova, čestitam im na odvažnosti i siguran sam da će u nastavku lige ova ekipa imati još štošta za pokazati.




Također čestitam i svim ostalim ekipama koje su se svojski trudile na opakom srpanjskom suncu, trebalo je to izdržati, prženje od 6 sati bez trunkice hlada treba izdržati, no može se pogotovo kad se hoće, kapa dolje svima, do slijedeće tekme, koja nas očekuje krajem kolovoza točnije 27.08.2017. ponovno na Rijeci Dravi, ovog puta na ''Zrinskom'', vjerujem da će na 4. kolu ciljanih vrsta riba biti više, te da će opet najviše na rezultat utjecati odabir ispravne taktike i tehnike ribolova, jer svaka od ekipa koja premijerno lovi Hrvatsku ligu – Ribolov grabežljivca iz čamca ima svo potrebno znanje, a prilagodba uvjetima na vodi čini glavnu razliku.
Vidimo se na Zrinskom!

Piše: Hrvoje Kuzmić